Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Oskar Nilsson - ROBERT

oskarPoplaulaja, opiskelija ja pian musikaaliartisti

– Ystäväni vihjasi minulle Kristina från Duvemålan koelauluista. Minulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia, mutta minusta oli todella jännittävää laulaa Björnin, Bennyn, Marian ja Larsin edessä ja katsoa, miten pitkälle kykyni riittävät. Ensimmäisellä kerralla lauloin Led hans väg -kappaleen Les Misérables -musikaalista. Kaikki tapahtui niin nopeasti, sisään–ulos, etten ehtinyt edes tajuta, miten koelaulu meni.

23-åriga Oskar Nilsson från Stockholm har alltid hållit på med musik i olika former. Han spelar i flera olika band, men sången och basen står i fokus. Just nu är han extra aktuell med popbandet Concept Store där han är sångare. Det svenska bandet släppte för några månader sedan singeln Damn! och har uppmärksammats en hel del i svensk media. Till våren 2011 blir han färdig från Musikhögskolan i Stockholm, där han har studerat på jazzlinjen.


Unta vai totta

Muutaman viikon kuluttua ensimmäisistä Kristina från Duvemåla -koelauluista oli toisen kierroksen aika. Oskar pyrki vain yleisrooliin, mutta hänen haluttiin kokeilevan Robertin osaa, joten hän sai opeteltavakseen muutamia Robertin lauluja ja vuorosanoja.

– Se oli aivan ensimmäinen oikea koelaulutilaisuuteni musikaaliroolia varten, ja olin todella hermostunut tunteja ennen koelaulua. Mutta täytyy vain yrittää keskittyä, päästää irti ja antaa mennä.

Muutaman viikon kuluttua Oskar sai puhelun, jossa hänen kerrottiin tulleen valituksi Robertin roolin.

– En uskonut sitä todeksi, mutta sanoin toki heti ”kyllä, kiitos”. Makasin kotona kuumeessa juuri tuolloin, enkä ollut aivan varma, oliko puhelu unta vai totta. Vielä useita päiviä myöhemminkin kaikki tuntui yhä hieman epätodelliselta.

Monipuolisesti musikaalinen

Oskar on nähty monissa erilaisissa musiikkiyhteyksissä, mutta hän ei ole aiemmin näytellyt kovinkaan paljon. Hän mainitsee Romeon ja Julian esitykset, mutta muuten hän on lähinnä ollut tekemässä monen eri genren ja kategorian alaisia musiikkiesityksiä.

– Esiinnyn koko ajan tavalla tai toisella. Olen ollut laulamassa monissa taustakuoroissa ja nauhoittanut demoja Melodifestivalenin esiintyjien kanssa. Kesällä vuorossa on kiertue Concept Store -bändini kanssa.
 

Mikä on suhteesi musikaaleihin?

– Serkkuni oli tanssijana sekä Chess- että Chicago-musikaaleissa Tukholmassa, joten olen seurannut hänen uraansa, ja nähnyt musikaalit, joissa hän on esiintynyt. Chessin olen nähnyt kolme kertaa!

Haaveilija??

- Olen kasvanut Kristina från Duvemålan musiikin parissa. Siinä esitetyt laulut olivat todella suosittuja Ruotsissa, jossa musikaalia esitettiin, ja ne ovat todellakin äärettömän kaunista musiikkia. Tarina on uskomattoman koskettava, ja ihmiskohtalot sekä kiehtovia että traagisia.

Oskar tulee näyttelemään Robertia, Karl Oskarin nuorempaa veljeä. Robert on todellinen haaveilija, joka kaipaa vapautta, jota kuvittelee Amerikan pystyvän tarjoamaan hänelle.

- Robert haluaa kokea ja saavuttaa mahdollisimman paljon elämänsä aikana, ja toisinaan halu muuttuu jopa naiivisuudeksi. Hän on haaveilija, johon pystyn mainiosti samaistumaan. Minäkin kuljen maailmassa haaveillen kaikesta mahdollisesta. Roolin tekemistä helpottaa se, että tunnistan itseni Robertissa, silloin on helpompaa poimia esiin juuri oikeat piirteet.

Kohti Suomea

Kristina från Duvemålan harjoitukset alkavat marraskuussa 2011. Tuolloin Oskar muuttaa Helsinkiin.?

- Olin Suomessa ensimmäistä kertaa vuosi sitten, eikä minulla oikeastaan ole minkäänlaista käsitystä maasta. Olen asunut aina Tukholmassa, joten on varmastikin mukavaa oppia tuntemaan uusi paikka. Juuri nyt asia tuntuu lähinnä jännittävältä, omituiselta ja hirmuhauskalta. Tämä tulee olemaan todellinen haaste, jonka otan mieluusti vastaan.
 

Teksti: Karin Lindroos
Käännös: Jaana Palanterä