Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Succé när Kristina från Duvemåla-stjärnorna invigde Friends Arena inför Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel

11.10.2012 kl. 17:08
Svenska Teaterns musikalstjärnor fick den stora äran att sjunga inför Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel på den stora invigningen av Friends Arena i Solna utanför Stockholm den 27 oktober. Detta tillsammans med storheter som Roxette, Tomas Ledin och eurovisionsvinnaren Loreen. Men det var vår Maria, Oskar och Robert som drog hem de största applåderna!

Maria Ylipää, Robert Noack och Oscar Nilsson sjöng de mest kända örhängena "Du måste finnas" och "Guldet blev till sand" och numret "Nej".

Maria Ylipää fick äran att sjunga något av det mest svenska som finns inför kungligheter i direktsänd tv.
- Det var jättestort. Tänk att jag, från Tammerfors, fick komma och sjunga för Kronprinsessan och hela svenska folket, skrattar Maria Ylipää.

Extra festligt var det att sjunga i direktsänd svensk TV. Programmet visades både i SvT1 och YLE FEM.
- Det var spännande att sjunga för så många människor. Men jag tog det bara lugnt och njöt av det. Jag har ju sjungit den så många gånger nu, säger Ylipää.

Innan konserten hoppades Maria att hon skulle få möta Kronprinsessan Victoria - och det fick hon!
- Victoria kom fram till mig och berömde. Hon tyckte verkligen om det! Det känns verkligen roligt. Hon har en sådan utstrålning och är en så fin människa. Jag har alltid beundrat henne.

Maria tycker även att det är roligt att musikalen uppmärksammats så stort i Sverige. Kristina från Duvemåla har ju hyllats av samtliga stora medier i Sverige. En stor del av publiken kommer just från Sverige. Hittils har 50.000 sett musikalen.

– Kronprinsessparets närvaro betyder mycket och understryker att invigningen av nationalarenan är en viktig historisk händelse för Sverige, kommenterar Thomas Perslund VD för Friends Arena.

Medverkande artister i invigningen av Friends Arena är: The Hives, Roxette, Tomas Ledin, Icona Pop First Aid Kit, Loreen, Tommy Körberg, Agnes, Kalle Moraeus, Danny Saucedo, Mustasch, Sven-Ingvars, Eagle-Eye Cherry, Rikard Wolff, Peter Mattei, Orphei Drängar, Sofia Jannok och givetvis Kristina från Duvemåla (Maria Ylipää, Robert Noack och Oscar Nilsson ur uppsättningen från Svenska Teatern i Helsingfors) och Norrköpings symfoniorkester under ledning av Hans Ek.?


Lite fakta om Friends Arena

Friends Arena, Sveriges nya nationalarena, är landets största och mest moderna inomhusaren, med plats för 50 000 sittande och upp till 65 000 gäster vid konserter. Arenan är byggd för att leverera sport- och musikevenemang i världsklass och ge dig och artisterna och idrottsmännen som uppträder i den, minnen för livet. Med design och kommunikationsteknik för utmärkt sikt och ljud var du än sitter. Man skulle kunna säga att Friends Arena laddar för att skapa 65 000 stora, helt unika ögonblick vid varje nytt evenemang.