Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Peter Arnoldsson - Spelar Karl Oskars far och flera andra roller

- Jag är född i djupaste småland där berättelsen utspelas

peterNamn: Peter Arnoldsson
Ålder: 46 år, född 1964
Hemort: Jönköping i Sverige

Presentation: Jag är operasångare sedan tjugo år tillbaka och är anställd på The Royal Danish Opera i Köpenhamn sedan 2008. Innan det var jag i Tyskland i tre år och jobbade med musikal och opera, bland annat på Bayerische Staatsoper i München. Under de senaste tre åren har jag även under sommaren arbetat på Bayeruther Festspiele med Wagneropera som Parsifal och Lohengrin. Mina bästa minnen och roller har jag bland annat från Kristina från Duvemåla i Göteborg (Arvid) och Chess på Cirkus i Stockholm (ensemble). Jag har sjungit roller som Goro i Madama Butterfly, Remendado i Carmen, Heinrich der Schreiber i Tannhäuser, Tamburmajoren i Alban Bergs Wozzeck och nu, våren 2011, Der Buckelige i Die Frau ohne Schatten av Strauss.

Min roll i produktionen: Nils, Karl-Oskars far, cover Arvid, cover Danjel, ensemble

Mina förväntningar inför produktionen: Det ska bli fantastiskt kul att jobba med Björn och Benny igen och också med Lars som skapar ett speciellt arbetsklimat på teatern som jag trivs med.

Det första jag tänker på när jag hör namnet ”Kristina från Duvemåla”: Nostalgi och Arvids entré i Göteborgsuppsättningen – in med en yxa och slå i den i scenkanten, och sen på med småländska repliker.

Mitt förhållande till Vilhelm Mobergs böcker/berättelsen om Kristina och Karl-Oskar: Jag är smålänning i botten och född inte så långt från Korpamoen i djupaste Småland där berättelsen utspelas

Finns det någon i din släkt som har emigrerat? Ellen, en syster till min mormors mamma, emigrerade till USA. Jag har tänkt släktforska i det någon dag.

Vad skulle få dig att emigrera idag? Jag känner mig som en emigrant i den här branschen. Jag arbetar i Köpenhamn och bor i Malmö och har varit utomlands några år i Tyskland och kan tänka mig att bosätta mig i utlandet efter karriären.