Huvudsponsorers annonser

fazer

rettig

hs

gloria

Annonser från övriga samarbetspartners

S-gruppen

ahstrom

hbl

blue1

aktia

Vältä jonotus tauolla, varaa pöytä etukäteen. Tarjoilu kahdessa kerroksessa.

 

 

 

 

Berättelser om drömmar, målmedvetenhet och mod

fazer

En ung man står vid dörren till sitt nyöppnade café vid Glogatan i Helsingfors. Det är medlet av september 1891 och den 25-åriga Karl Fazer, son till en immigrant, undrar om en enda kund kommer att dyka upp. Sockerbagaryrket är en dröm som gått i uppfyllelse.

Drygt hundra år senare stiger en annan ung man, Jarmo, in genom dörren till samma café. Han skall börja jobba på Karl Fazer Café och siktar högt. Också Jarmo förverkligar sin egen dröm.

I slutet av 1980-talet tar den svenska kompositören Benny Andersson upp Vilhelm Mobergs bok Utvandrarna, som han läst många gånger. Kunde detta bli en drömmusikal, något som aldrig setts förut? Under vintern 2011 skickar över 1 300 skickliga artister in sina ansökningar till Svenska Teaterns audition. Teaterchefens långvariga dröm håller på att uppfyllas och succémusikalen Kristina från Duvemåla kommer äntligen att visas i Finland.

Karl Fazers dröm gick i uppfyllelse och caféet växte till ett framgångsrikt och internationellt företag. Jarmo avancerade till restaurangchef och förvaltar fortfarande Karls arv med stor yrkeskunskap. Benny ringde till sin vän Björn och tillsammans förverkligade de sin dröm om en succémusikal. I mars 2011 stod en grupp aktörer, sångare, dansare och musiker framför tv-kamerorna; de hade valts ut att framföra Kristina från Duvemåla i Finland.

Vi på Fazer tror på drömmar och på att modigt förverkliga dem. Därför är vi med och stöder Svenska Teaterns Kristina från Duvemåla, en historia som – naturligtvis – handlar om att förverkliga sina drömmar.

Ta del av några berättelser om drömmar, målmedvetenhet och mod
> klicka här

 

Inled musikalkvällen på F8

F8 är Fazers restaurangvärld, som erbjuder smakupplevelser i Stockmanns varuhus i Helsingfors.
Även F8 uppmärksammar Fazers musikalsamarbete med Svenska Teatern. Höj en skål för musikalkvällen på F8! Kom och njut av en läcker Toast Skagen och ett glas vin till priset 24 euro.
 
Med önskan om en oförglömlig musikalupplevelse – vi ses ovanför Stockas klocka, i restaurang F8!
 
> Till F8 restaurangvärldens webplats


> Till Fazers Kristina från Duvemåla -sidor